HAKEN, HONDEN EN MEER ---- CROCHET, DOGS, AND MORE




Translate

zondag 30 juni 2013

Leven

... op merkwaardige plekken...

Foto uit 2009

Life... in unlikely places

donderdag 27 juni 2013

siameesje

Eindelijk kan ik iets laten zien wat ik heel erg leuk vind! Ik had namelijk voor de verjaardag van mijn beste vriendin een Siamees poesje gehaakt, omdat zij een half siameesje hebben.

Het patroon is van Amy Gaines en vind je hier op Ravelry.

Ik geef jullie maar gewoon de foto's :)






En hier is het 'origineel' :-)

Haar ogen zijn eigenlijk niet blauw maar een heel bijzondere tint tussen blauw en groen in, maar ja, die verkopen ze niet bij de veiligheidsoogjes :-)

Oh, en een ander cadeautje dat ik haar heb gegeven is één van Haakjuffies thee-uiltjes! (Had ik van haar gekocht.) Viel ook zeer in de smaak :-)


I am so happy that I can finally show you something I made for my best friend's birthday: a Siamese kitten. My friends have a half-Siamese :-).
The pattern is by Amy Gaines
Enjoy the photos :-)

And here's 'the original' - her eyes aren't blue actually, but a very special colour inbetween blue and green, but you can't buy that in safety eyes  - lol.




woensdag 26 juni 2013

bescheiden eerste oogst van balkon

Vandaag heb ik het eerste aardbeitje van mijn balkon geoogst! Het is maar één klein aardbeitje geweest, de rest is nog geheel niet in zicht, maar toch leuk!

This morning I harvested my first strawberry from my balcony! It's just one small 
strawberry, the others aren't here by a long shot, but still!

Hij smaakte heerlijk zoet!
It tasted lovely and sweet!

Vorige week had ik al de allereerste oogst: rucola!

Last week I had the very first harvest: rocket salad!


Daar moet ik wel meer van gaan eten, want hij staat al in bloei!
I'll have to eat more of that, it's already flowering!

Nou nog een kop muntthee van het balkon :-)

maandag 24 juni 2013

Aan het naaien

Qua haakwerk heb ik momenteel niet zo'n inspiratie. Of misschien moet ik wel zeggen: er zijn zoveel dingen die ik wel zou willen doen dat ik geen keuze kan maken!

Bovendien heb ik een paar dringende naaiklussen: 3 broeken voor mezelf! Ik heb momenteel nog maar 3 draagbare broeken, waarvan 1 voor warm weer, 1 voor stampen door het park met de honden en één behoolijke spijkerbroek...

Spijkerstof

Dunne stof uit de stapel die ik heb gekregen

Een mooie gewassen linnen stof


Ik hou het lekker simpel: ik heb een eenvoudig patroon voor een broek (met elastiek) dat ik altijd gebruik, en daarnaast een eenvoudig patroon voor een lange rok. Vlug klaar! :-)

Not doing much crochet lately, don't seem to be inspired. Although maybe I'm more at a loss what to choose from all the things I'd like to make :)

And I have to do a bit of sewing as it is: I desperately need more trousers, so I'm working on three of them: jeans, a thin fabric someone gave me and a nice linen. 

I mostly use two simple patterns: one for an easy pair of pants and one for an ankle length skirt. Nice and easy!

--------------------------------------------------

zondag 23 juni 2013

verlangen


naar dit soort scenes

Grindelwald, Männlichen. Foto uit 2009, gemaakt door mijn moeder.

vrijdag 21 juni 2013

hart-tasje, twee sleutelhangers

Hè, eindelijk kan ik weer eens wat haakwerk plaatsen. Een tijdje geleden heb ik voor een lieve vriendin in Schotland een klein hart-tasje gemaakt.

Het patroon was alleen voor het hart zelf: Springtime in my heart van Daniëla Herbertz. Omdat ik er een tasje van wilde maken, moest er een voering in. Aangezien ik nog nooit een voering in haakwerk had gezet, kostte het wat moeite, maar het is uiteindelijk gelukt. Met het stofje dat ik van Mirjam had gekregen bij haar Weggever!


Het is uiteindelijk weggegaan met een vulling van vruchtenhartjes, een zakje dropjes en een hondenpootjessleutelhanger.



Ook had ik nog een sleutelhanger gemaakt om aan iemand te geven als dank:

Het welbekende bloemetje van Attic24
En tenslotte nog dit, ik kan me niet meer herinneren of ik ooit deze sleutelhanger geplaatst heb die ik voor moederdag had gemaakt:

Hij is gemaakt naar het patroon van Miss Alien.


Finally some crochet work again to show you ! Some time ago I made a small heart bag for a dear  friend in Scotland. The pattern for the heart can be found here: Springtime in my heart by Daniëla Herbertz. I wanted to make it into a wee bag, so I struggled to put in  lining and succeeded in the end, using a piece of fabric I won in Mirjam's Give Away.
I also made a key chain for someone as a thank you (the well-known double petalled flower by Attic 24). Finally I don't think I ever showed you the owl keychain I made for my mother for Mother's Day, a pattern by Miss Alien.

---------------------------------------------


woensdag 19 juni 2013

Wat een verrassing!

Wat ik nou toch in de bus kreeg gister!

Jullie weten dat ik een tijdje geleden een weggever had. Wel, Yvonne van Tutti Haakt mailde me toen dat het haar niet lukte om een reactie te plaatsen. Ik beloofde haar dat ze mee zou doen met haar email-bericht, maar toen ik de trekking had verricht besefte ik dat ik haar toch vergeten was. Om het goed te maken stuurde ik haar de roze gekko die ze zo leuk vond.

Some time ago I had a give away and Yvonne of Tutti Haakt couldn't post a reaction, so I promised I would take her e-mail as a 'ticket' to participate. But in the end I forgot and to make it up to her I sent her the pink gecko. And yesterday I got a marvellous envelope from her! 

En nou heeft ze me dus een te gekke envelop gestuurd! Dit stond er op de achterkant:
 
Laat dat nou de vertaling zijn van de tekst die op een label staat dat ik een tijd terug van vriendinnen kreeg en dat aan een van mijn keukenkastjes hangt!

The text on the backside of the envelope is the Dutch translation of a text on a label friends of mine sent me a while ago.

Maar goed, wat zat er in de envelop? Deze foto's zijn genomen met het zonnescherm naar beneden en de gordijnen dicht, vandaar de rare kleur.

 Wat een schattige pakjes! En die applicaties ga ik mooi hergebruiken! :-)

These lovely packages were in the envelope.

Dit zat in het ene pakje. Oh, leuk, dacht ik in het vage licht, houten hartjes. Toen keek ik nog eens goed. Whaaa! Dat zijn mijn hondjes!!

This was in one of the packages. At first I didn't see clearly in the dim light, but then I looked better: it's my doggies!!
deze foto's heb ik vanmorgen met meer licht genomen


Kijk nou! Hoe heeft ze dat gedaan?! Dat komt van mijn foto van afgelopen zondag! Ik was helemaal ontroerd! Wauw!

Look at that! How on earth did she do this?! It's from the pic I posted on my blog last Sunday!

Het andere pakketje bevatte dit:


Zo'n leuke tas/sleutelhanger! :) Die ga ik denk ik aan mijn werk-tas hangen.

This great funny keychain/purse hanger was in the other package! I think I'll use it for my work bag. 

Lieve Yvonne, dit is eigenlijk te gek! Maar ik vind het zo leuk, hardstikke bedankt!

Thanks so much for this amazing package, Yvonne!

vrijdag 14 juni 2013

Oude patronen: poppenfamilie

Ik wilde het een beetje spreiden, maar ik kan het niet laten om vandaag weer wat te plaatsen uit oude Ariadnes.
                        Some pattens from the old Dutch crafting magazines. Unfortunately only in Dutch.

Zelf brei ik niet echt, maar ik vond deze poppenfamilie zo aardig dat ik hem plaats. Wie weet wil een breister ze een keer maken. Uit april 1970:



1

2

3
 Uit hetzelfde nummer:
Huishoudbeurs in 1970!


Nog een reclame van Scheepjeswol, mooi pak! :-)






donderdag 13 juni 2013

Fishie, en patroon varkentjes

Intussen heb ik het fishie van Moos ontvangen! Wat een origineel patroon is dat toch! Die ik gekregen heb, heeft lekker frisse kleurtjes. Ik vind hem (of haar?) erg leuk!

The 'Fishie' Moos made that I won in her GiveAway. How fun is that?! :-)



Hier komt de eerste poging om een patroon te delen uit een van de oude Ariadnes. Dit komt uit het nummer van november 1981. Janne wilde graag het patroon van de varkens. Hier komen foto's. Als het goed is, zou je erop moeten kunnen klikken om een grotere versie te krijgen. Als je ze opslaat kun je ze printen, of inzoomen op je scherm om van te werken. Ik heb ze expres wat ruim gesneden om geen stukjes eraf te knippen.
Laat me weten of dit zo werkt. Zo niet, dan moeten we het anders doen. (Het is een beetje rommelig omdat Blogger foto's niet echt netjes wil rangschikken helaas)

(Here's a pattern from one of the old magazines, it is in Dutch.)


1

2

3

4

5

6

woensdag 12 juni 2013

(stok)oude Ariadnes! plus: verzoeknummers :-)

Ik werk als verzorgende in de thuiszorg en vertel mensen wel eens over mijn haakwerk. Een van mijn cliënten, een lieve oude dame, zei: 'ik heb nog een stapel oude Ariadnes, zou je daar interesse in hebben?' Ja, dat had ik zeker wel! Tenslotte, zelfs als ik het zelf allemaal niet hoef te houden, dan ken ik inmiddels aardig wat mensen in blogland die vast wel interesse zouden hebben!

Gisteravond gaf ze me de eerste twee tassen met tijdschriften! Ze heeft exemplaren van 1961 (!) tot in de jaren '80!.

De gehavende randen komen door de katten die mevrouw altijd heeft gehad :-)

Kijk, de jaren 60!





Yarnbombing/wildbreien avant la lettre!



En typisch jaren 70:


Ook in de jaren 80 stond Tunisch haken al in de belangstelling!


Kijk, gehaakte boerderijdieren! Die hadden ze in 1981 ook al :-)



Ik zal nog wel even bezig zijn met het doorlezen van al deze Ariadnes.... En er komt nog meer dat mevrouw zelf eerst nog wil doorkijken :-)

Het lijkt me leuk om regelmatig foto's te laten zien uit deze stapel. Als jullie laten weten wat voor soort onderwerpen of technieken jullie graag zouden willen zien, dan kan ik kijken of ik daar iets van tegenkom. De reclames uit de jaren 60 zijn ook leuk! :-)

Mocht je iets zien dat je erg graag zou willen hebben, laat het me dan weten, dan zal ik kijken of ik je het tijdschrift kan toesturen (als ik het zelf niet wil houden :-)) Ik kan ook proberen patronen te fotograferen en digitaal opsturen of plaatsen.


This is mostly interesting for Dutch readers. One of my clients in home care has given me a heap of old crafting magazines ('Ariadne') from the sixties to the eighties. I plan to post pictures regularly, and if people would like to see specific subects or techniques, let me know and I will see if I can find pictures.