Vorige week heb ik 5 kg speltmeel opgehaald bij een adresje dat ik had gevonden. Ik wil wat experimenteren met verschillende recepten en manieren van bakken. Deze keer heb ik het helemaal met de hand gedaan, omdat je speltdeeg blijkbaar maar kort (paar minuten) moet kneden.
In eerste instantie rees het nauwelijks, zelfs na 2 uur niet. Op advies van een vriendin heb ik het kort doorgekneed, daarna in de vorm gedaan,
en nogmaals een half uur tot een uur laten rijzen, ditmaal in de oven met alleen het licht aan (en ik had hem eventjes op 50 graden gezet). Daarna rees het nog wat.
Toen gebakken.
Het is wat plat en dus zwaar, maar smaakt niet slecht met wat boter en jam :-)
Volgende keer ga ik het weer in de broodbakmachine proberen.
Verder heb ik de paddenstoel van Vendulka afgemaakt en tot tashanger gebombardeerd (of evt sleutelhanger als iemand zo'n grote sleutelhanger zou willen :-) )
Owwwwwwwww heerlijk lijkt me dat ... zelf gebakken brood!!!!!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk hè die paddenstoelhuisjes :-)
Heerlijk hé, zelfgebakken brood! Wij doen dit meestal in het weekend....kopje koffie glaasje jus d'range er bij met een vers gekookt eitje,oude kaas en 1 bloem uit de tuin om het af te 'stylen". Ooo, heb al weer zin in het weekend!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Patricia
Mooi die bloem in je brood! En wat een leuke vrolijke paddestoel!
BeantwoordenVerwijderenheerlijk je brood, en zo mooi met die bloem erin verwerkt.
BeantwoordenVerwijderenJe tashanger is leuk, ze zijn fijn om te maken he? x
heerlijk brood
BeantwoordenVerwijderenHet brood zier er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke sleutelhanger zeg, zieter lekker vrolijk uit!