HAKEN, HONDEN EN MEER ---- CROCHET, DOGS, AND MORE
Translate

donderdag 29 augustus 2013

Wat is jouw favoriete garen?


Ik heb vorig jaar veel met simpele acryl van Zeeman en Wibra gehaakt omdat dat goedkoop was. Dat beviel me verder wel. Maar sinds begin dit jaar ben ik fanatieker aan het haken en werk nu veel met katoen.

Dikker garen voor naald 4-5:

- Paris Drops
- Rico Creative Cotton

Paris Drops, foto Echtstudio ; Creative Cotton, foto Wolplein

Dunner garen voor naald 2,5-3,5:

- Cotton 8/GB-Wolle (het is me niet helemaal duidelijk of dit hetzelfde is of was, of toch twee soorten, het lijkt erg op elkaar)
- Lana Grossa Cotone
- Schoeller & Stahl Limone (Color)
- merkloos katoen van de Lidl

Limone Color, foto Signora Webshop; Cotton 8, foto De Breiboerderij; Cotone, foto Hobbygigant

De dunnere katoenen zijn prettig om mee te werken. De draden van Paris Drops en Rico Creative Cotton splitsen soms wat gemakkelijk, maar ze zijn heerlijk voor grotere dingen, zoals tassen

En als ik nu weer eens eenvoudige acryl pak, dan merk ik dat ik dat toch minder prettig vind, een beetje prikkerig en 'stoffig'. Katoen voelt schoner en gladder voor mij.

Toch ben ik erg benieuwd naar Stylecraft DK dat Lucy van Attic24 zoveel gebruikt. Het trekt me erg aan. Hebben jullie daar ervaring mee?

 Wat is jouw favoriete garen en waarom?I have used acrylic in the past, but now I use a lot of cotton. You can see the brands above. Now I prefer the cotton, because the acrylic feels a bit prickly and 'dusty' to me. Yet I am drawn to Stylecraft DK (as Attic 24's Lucy uses a lot). Do you have experience with that?
What is your favourite yarn and why?

-----------------------------------

4 opmerkingen:

 1. Absoluut Paris Drops inderdaad, voelt fijn aan en de kleuren zijn prachtig. En Annel Coton voor naald 3-3,5 (Yvestown, kost 1,95) of Catania bij Creamijn. Dat Stylecraft DK lijkt me ook zacht en mooie kleuren, dat hebben ze bij Echt Studio maar ik heb het nog niet geprobeerd omdat ik heb best 'duur' vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn absolute favoriete garen is en blijft Phildar. Met stip op een, omdat het zo fijn weghaakt en de kleuren zo mooi zijn.
  Daarna Limone, ook zeer fijn. En voor de rest haak ik met restjes die ik zo het en der krijg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, ben ik Phildar helemaal vergeten! Daar heb ik ook een aantal bolletjes van!

   Verwijderen
 3. Ik werk zowel met acryl als met katoen (soms ook een mengsel met wol) en ook allerlei merken door elkaar. Voor wat betreft acryl is Zeeman Soft favoriet bij mij, heerlijk zacht, maar of het ook op de lange duur na wassen mooi blijft, weet ik niet. Soms is acryl vervelend, stug en het haakt pieperig. Ik wil ook wel eens duurdere soorten acryl gaan proberen. Katoen gebruik ik meestal voor ami's, ik heb geen merkvoorkeur.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat! I would love you to leave a message!