HAKEN, HONDEN EN MEER ---- CROCHET, DOGS, AND MORE
Translate

vrijdag 27 september 2013

... en toen werd het een muts-sjaal

Weten jullie nog van die sprei met vraagteken? Van die Fenna-acryl van de Wibra?

Nou, ik liet het per foto zien aan een Amerikaanse vriendin van mij en ze merkte op dat ze graag een 'hooded shawl' zou willen hebben, en dat garen vond ze erg mooi. Dus zocht ik een paar mogelijke patronen op en we kozen er eentje uit.

En wel dit patroon van Ravelry: Laila Hooded Scarf van Sarah Jane Designs.

Ja,  en toen dacht ik: waarom niet dat stuk dat ik inmiddels gehaakt had gebruiken voor die muts-sjaal! Het stuk was ongeveer lang genoeg, dus ik gebruikte dit als sjaal en maakte er vervolgens de krullerige randjes aan en de capuchon. Ik moest hier en daar wat frutselen om het goed te krijgen, maar het is gelukt.Een volgende keer zal ik de sjaal zelf wat langer maken, dat is zeker als je moet fietsen wel handiger - maar mijn Amerikaanse vriendin fietst niet, dus dan is het niet zo'n probleem.

Ik heb haaknaald 5 gebruikt, en het heeft ongeveer twee-en-halve bol gekost (dus zo'n 250 g).

Zoals je ziet, komt het kleurverloop het mooiste uit in de sjaal (zoals ik al in die eerdere blogpost liet zien), maar het is ook niet slecht op de capuchon denk ik. Ik overweeg om een volgende keer de capuchon ook in de granny stripe te maken, maar ik weet niet of dat niet te luchtig wordt, niet warm genoeg. Dus daar moet ik nog even over nadenken.

6 opmerkingen:

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat! I would love you to leave a message!