HAKEN, HONDEN EN MEER ---- CROCHET, DOGS, AND MORE
Translate

zondag 22 maart 2015

WIPs

Op zoek naar een wat groter project van wederom een lekker doorhaakpatroon, kwam ik een herfstpakket tegen wat me qua kleuren helemaal blij maakte. Besteld dus maar.... Wat er van te maken? Ik vond een leuk patroon bij handwerkjuffie, een warme winteromslagdoek, en de keus was gemaakt.


Ik doe de volgorde van de kleuren hier niet strak, ik kijk een beetje welke kleur ongeveer aan de beurt is. Het is wel wat bewerkelijk omdat je zo vaak van kleur wisselt, en ik ben niet zo dol op het wegwerken van draadjes, maar goed... Het resultaat is vrij wild, maar ik hou daar wel van.

Dit project ligt echter weer stil, want er kwam iets anders tussendoor.

Weten jullie nog, mijn Amerikaanse vriendin met de oude Dobermann Maddie? Haar man vond het dekentje van Maddie zo leuk dat hij ook zoiets wilde hebben. Maar dan op mensenformaat uiteraard.

Toevallig was ik net gegrepen door de kleuren op deze kalenderplaat van Interlaken, Zwitserland:


En dan met name de kleuren van de huizen, de toren, de sneeuw en de lucht. Ik toog het internet op en zocht de volgende kleuren Stylecraft Special DK bij elkaar:


Denim, lemon, parchment, copper, white en meadow. De kleur groen die ik wilde hebben, was er niet, dus meadow is tweede keus, maar het werkt goed.

Mijn vriendin haar man vond de kleuren prima, dus ik aan de slag. Het patroon is dus weer 'Beachcomber Baby Blanket' van knitculture.com. Ik heb 18 bollen besteld, drie van elke kleur. Het moet een eenpersoonsdeken worden, 4x6 feet, oftewel 120x180 cm. Het zal het grootste stuk worden wat ik ooit in één geheel gehaakt heb.

Deze keer heb ik ervoor gekozen om toch één rij per kleur te doen. Misschien is het wat druk voor zo'n groot vlak, maar het effect is zo leuk omdat de schelpjes als het ware apart komen te staan.


Een onverwacht effect doordat ik om en om de donkerder en de lichtere kleuren gebruik, is dat de beide kanten van de deken visueel verschillen omdat het schelpje aan de ene of de andere kant meer naar voren komt.Zie je het nuance-verschil?Ik gebruik een haaknaald nr 4. Misschien had ik beter voor een 5 kunnen kiezen.... Hier ben ik voorlopig nog wel even mee bezig.....


3 opmerkingen:

 1. Erg mooi! Nu kan de deken aan beide zijden gebruikt worden!
  Ben benieuwd of je uitkomt met de 18 bollen. Voor de poncho die ik heb gehaakt (zie mijn blog) stond vermeld dat ik aan 7 bollen genoeg had. Niet dus! Uiteindelijk 2 bollen extra nodig gehad.
  Haakgroetjes,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 hele mooie projecten wat kleur betreft! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel! Ik hoop ook dat ik uitkom met die 18 bollen, het zal er om hangen denk ik. Toen ik qua formaat op de helft was, leek ik ook ongeveer op de helft qua wol te zijn. Afwachten!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat! I would love you to leave a message!